Tánc, zene, jókedv

2022.05.13. 21:35

Pünkösdváró vigasságok Mezőörsön - mutatjuk a részletes programot

A Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány és a fenntartásában működő Magyar Műhely Általános Művelődési Központ idén május 28-án szombaton 20. alkalommal szervezi meg a Pünkösdváró vigasságok családi nagyrendezvényét.

kisalfold.hu

Jön a Cimbaliband is Mezőörsre. Fotó: Kisalföld-archívum

Fotó: Csapó Balázs

A Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány felvállalt feladata a Nyugat-Dunántúli régió kulturális fejlődésének segítése, a magyar hagyományok életté váltása, minőséges megélése, a nemzeti értékek erősítése.

Az egész napot felölelő, fesztiválhangulatot varázsoló program kiemelt elemei között főzőversenyt, néptáncbemutatókat, látványos, humoros pünkösdi király-választást és menyecske választó próbákat, solymászbemutatót, népi játszóházat, csatárjátékokat, fotókiállítást és lovasbemutatót láthatnak az érdeklődők.

"A nagyszínpadon 14 órától Cimbaliband koncert (A banda zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével), 18 órától Varga Gábor Jazz Trió koncert, míg este 8 órakor az idén 60 éves Kossuth-díjas előadóművész Szarka Gyula és zenekarának Ének a konyhából című nagykoncertje várja a résztvevőket. A részletes program az Alapítvány honlapján megtalálható.

A program támogatója a Széchenyi István Népfőiskola, a Miniszerelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!" - közölték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!