15 pontról döntenek

2022.05.25. 23:00

Közgyűlést tartanak Sopronban

Sopron önkormányzata közgyűlést tart csütörtökön, amelyen tizenöt napirendi pontról dönt a képviselő-testület. Ezen ülésen is javában az adminisztratív feladatokról döntenek.

kisalfold.hu

A májusi rendes ülésen téma lesz többek között a tavalyi év rendőrségi beszámolója, melyben Sopron vonzáskörzetéhez tartozó közrendről és közbiztonságról adnak jelentést. Az erről szóló előterjesztésben szó esik arról is, hogy az önkormányzat idén 12 millió forintos támogatást biztosít közvédelmi célra és a rendőrség működéséhez szükséges technikai eszközök beszerzésére, valamint a személyi állomány elismerésére.

Napirendre kerül a 2021. évi gyermekjóléti és gyermek- védelmi feladatok ellátásának értékelése. Továbbá a képviselő-testület szavaz a jövő évi csatlakozásáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatához, melyben nyolcmillió forintos összegkeretet határoznak meg.

A közgyűlésen több rendeletet alkotnak. Módosítják például az önkormány­zat vagyonáról, s a tulajdonosi jogkörök gyakorlásának és kezelésének szabályozásáról szóló rendeleteket. Az előterjesztések között szerepel még az idei költségvetésről szóló rendelet módosítása is, valamint a hulladékgazdálkodási cégekkel kapcsolatos döntések. Szavaznak a Sopron Holding zrt.-vel kötött vállalkozási szerződés módosításáról.

A képviselő-testület új beépítésre szánt területek kijelöléséről dönt, amelyek a tervek szerint Sopronkőhida–Tómalom–Kistómalom dűlő–Sand dűlő területét érintenék. Továbbá a Lőverek városrészben létesítendő Sopron Multifunkcionális Konferencia és Rendezvényközpont területére vonatkozó tervezési munka lezárásáról is szavaznak. Napirenden lesz még azon közterület elnevezése, ami a külterületi Potzmann dűlő közelében van. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában