Rábaköz

2022.05.15. 07:00

KlímaTotó, ökoútvesztő Bágyogszováton

Munkatársunktól

Bágyogszovát támogatást nyert a települési klímastratégiájuk készítésére és az ehhez kapcsolódó szemléletformálási programok megvalósítására. Ennek során „Családi hétvége” rendezvényükön KlíMAsátort állítottak, ahol nemcsak a kérdéskört érintő problémákkal foglalkozhattak, de az azokra nyújtott megoldási javaslatokról, a klímaváltozás helyi hatásairól is informálódhattak az érdeklődők. Érdekes volt a KlímaTotó, ahogy a gyerekeknek szánt Ökolabirintus is. Elkészült az ismeretterjesztést célzó kiadványuk.

Megvalósult három iskolai program. A Föld 21, Bolygóbarát Életmód Oktatási Program során a tanulók interaktív előadások és játékos foglalkozások keretében bővíthették tudásukat a tudatos és környezetbarát életmód lehetőségeiről. Az őszi tanulmányi kirándulás keretein belül eljuthattak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében lévő Salföldi Majorba, de volt tanulmányi verseny is, mely előmozdította a fiatal generáció környezet- és klímatudatosságát.

A pályázat számos korcsoportnak színes élményeket, lehetőséget kínált arra, hogy megismerhessék a legégetőbb környezeti problémákat, az arra adható válaszokat, az egyéni szinten felmerülő lehetőségeket a cselekvésre, ösztönözve a lakosságot a klímatudatos életmód kialakítására. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!