Csúcskísérlet

2022.05.03. 19:01

Jégkrém evési világrekord készül Magyarországon

Guinness-rekordot készülnek felállítani a Rotary Országos Gyereknapon, ahol összesen több, mint 50 településen eszik majd a gyerekek egyszerre a jégkrémet.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archívum

Fotó: Nagy Gábor

Zoomon keresztül felügyelhetik május 26-án, 13 órakor azt a rekordkísérletet, amelynek során gyerekek ezrei fagyizhatnak egyszerre - mondja Valló Tamás, a Rotary Magyarország projektfelelőse.

A hagyományteremtő gyereknapra eddig összesen több, mint 50 település jelentkezett. Bár eredetileg négyezer gyerekkel számoltak, már most hatszor ennyien jelentkeztek: legalább huszonnégy ezer fő fogja nyalni majd egy időben a jégkrémet, amelyből az intézmények eddig kb. 25 ezer darabot igényeltek.

“A cél a legkisebbek boldoggá tétele, hiszen sokan hiányt szenvednek akár az élelmiszerek terén is. Most hozzájuk is eljuttatjuk az édességeket, ám ez csak az egyik kezdeményezésünk: A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék.” - mondja a Valló Tamás a világ legnagyobb civil szervezetének, azon belül a Rotary Magyarországnak a képviseletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!