Erőpróbák, ügyességi feladatok

2022.05.20. 11:27

Honvédelmi élménynap a mezőörsi Magyar Műhely ÁMK-ban - fotók

Hogyan lehet kezelni a különböző sérüléseket nem kórházi körülmények között? Milyen lehet vegyvédelmi ruhában semlegesítést végezni? Milyen érzés lehet vadászgépet vezetni? A napokba a MH. 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj katonáinak részvételével honvédelmi élménynapot rendeztek a mezőörsi Magyar Műhely ÁMK-ban, melynek köszönhetően a fiatalok már meg tudják válaszolni a fenti kérdéseket.

kisalfold.hu

Az ifjú kadétokat több erőpróba, ügyességi feladat és hasznos ismeret is várta. A honvédség katonái megismertették őket a fertőtlenítés, sebkötözés és elsősegély tudományával, gyakorolhatták a kézi gránát hajítást és a céllövést, természetesen gumi gránáttal és lézeres gyakorlófegyverrel.

A csapatjátékok során akadálypályákat kellett teljesíteniük, ügyességi feladatot végrehajtaniuk, végül pedig egy teherautó elhúzásával erejüket is próbára tették.

Az élménynap egyik legizgalmasabb része a Gripen szimulátor volt, ahol a virtuális valóságnak hála a kadétok kipróbálhatták, hogy milyen is egy modern vadászgép irányítása. Köszönjük szépen az MH. 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóaljnak a közreműködést! - közölte portálunkkal a civil szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!