Fegyelmezettebbek a pártok

2022.05.18. 09:00

Határidőre eltűntek a választási plakátok Győr-Moson-Sopron megyében

kisalfold.hu

Az április 3-i országgyűlési választás után egy hónap állt rendelkezésükre a jelölteknek és a jelölő szervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampányidőszakban kihelyezett választási plakátokat. A helyzet javult, a pártok fegyelmezettebbek voltak, mint négy éve. Határidőre lekerültek a plakátok, még az oszlopokról és a kevésbé frekventált helyekről is. Talán a matricákat volt a legnehezebb felszedni. A nagyobb városokban az önkormányzati rendészek, közterület-felügyelők ellenőrizték, hogy sikerült-e mindenhol a tisztítás. 

A szabályok szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték. 

– Az önkormányzatok a határ­idő lejártát követően maguk is leszedhetik a plakátokat, majd a munkálatok költségét kiszámlázhatják – nyilatkozta lapunknak Malomsoki István megyei jegyző. – A megyei választókerületi vezetők tájékoztatása alapján a törvény által előírt határidőre eltűntek a választási plakátok a közterületekről, így nem kellett semmilyen szervezetet sem szankcionálniuk – mondta, hozzátéve: úgy látja, hogy a helyzet javult, a pártok fegyelmezettebbek voltak, mint négy éve. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!