Hobbi és felelősség

2022.05.23. 17:00

Galambász volt a vendég a beledi iskolában

A galambászattal ismerkedtek meg a beledi iskolások a napokban. Megtudták, hogy ez a szép hobbi nemcsak érdekes, de igencsak felelősségteljes tevékenység is.

Munkatársunktól

A nyárhoz, a szünidőhöz közeledve a beledi iskolában igyekeznek a gyerekeket felkészíteni szabadidejük hasznos eltöltésére. Különböző programokat szerveznek számukra és a sorozat legutóbbi eseményén egy szép és felelősségteljes hobbit mutattak be a tanulóknak. Egy ma már akár ritkának is mondható szenvedéllyel, a galambászattal ismerkedhettek meg a napközis és tanulószobás diákok. Kovács Zoltán sportgalambász tartott élménybeszámolót az iskolában.

Zoltán ismertetőjében beszélt a kezdetekről, a galamb háziasításáról, az általa tartott galambfajták jellemzőiről, a felelősségteljes galambtartásról, valamint a postagalambok versenyeztetéséről, sportteljesítményéről. Több érdekes információval is gazdagodtak hallgatói: megismerték például a háborús hős galamb, Cher Ami történetét, aki csaknem sebesülten, leszakadt lábbal, kilőtt szemmel ért célba és vitte el a rábízott üzenetet, így mentve meg csaknem kétszáz katonát az első világháborúban. A beledi gyerekek megtudták többek között azt is, hogy mennyi pénzt adtak eddig a legdrágább galambért és galambtojásért. Az iskolai délután a galambok röptetésével ért véget.

Címkék#Beled

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!