Soproni közgyűlés

2022.05.30. 05:00

Emlékérmet kap a Hunyadi-iskola

Közgyűlést tartott csütörtökön Sopron képviselő-testülete, ahol elfogadták a rendőrség, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokat ellátó szervezet múlt évi beszámolóját. Megszavazta a közgyűlés, hogy csatlakozni kíván az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat 2023. évi kiírásához.

Munkatársunktól

Ez az ösztöndíjpályázat lehetővé teszi, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő tanulók is részt vehessenek a felsőoktatásban. A városvezetés megszavazta a 2022-es költségvetési rendelet módosítását, így több millió forintos önkormányzati támogatásban részesülnek a város óvodái, bölcsődéi.

A rendes közgyűlést rendkívüli követte, amelyen öt napirendet tárgyaltak. Elsőként a testület szavazott a Sopronért Emlékérem adományozásáról, melyet idén az egyházi fenntartásba kerülésének 25. jubileumát ünneplő Hunyadi-iskolának ítéltek. Döntés született azzal a pályázattal kapcsolatban is, amely a Sopron–Fertőd Térségi Vízellátó Rendszer kútjainak energiahatékonyság-növelésével kapcsolatos.

A támogatásra még tavaly év végén pályázott az önkormányzat, melynek keretében több településen korszerűsítették volna az ivóvízkutakat, azonban az építőipari árak drasztikus emelkedése miatt a közgyűlés úgy döntött, eláll a pályázattól. Módosították a gyermekétkeztetés rendeletét, így szeptembertől külső szolgáltatót bíznak meg a feladattal.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!