Négykarika

2022.05.05. 15:40

Az Audi is beléphet a Forma–1-be

A Forma–1-es belépésre pályázó Porsche és az Audi is elkezdte az ehhez kapcsolódó motorfejlesztéseket. A Volkswagen AG, a Porsche AG és az Audi AG igazgatótanácsa, valamint felügyelőbizottsága megerősítette a Porsche és az Audi márkák Formula–1 versenysorozathoz való esetleges jövőbeli csatlakozásáról szóló terveket. A részletekkel kapcsolatban a két érintett márka egy későbbi időpontban ad tájékoztatást.

kisalfold.hu

Fotó: MTI

Fotó: Luca Bruno

– Az Audinak a Formula–1 versenysorozathoz való csatlakozás alapvetően lehetőséget biztosítana, hogy 2026-tól beszálljon az autóversenyzés csúcskategóriájába és demonstrálja „A haladás technikáját”. A végleges döntést még nem született meg, jelenleg a kiértékelés végső fázisában tartanak.

A 2026-os, valamint az azt követő évekre vonatkozó szabályozást még nem hozták meg, de előreláthatóan jelentős változások lesznek a fenntarthatóbb autósport érdekében, amely előfeltétele az Audi lehetséges csatlakozásának. Ebben a témában az Audi Sport kapcsolatban áll a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA). Amint megszületik a végleges döntés, tájékoztatják róla a közvéleményt – tudatják közleményükben.

A Volkswagen-konszern két márkája is beszáll 2026-ban a Forma–1-be, az Audi és a Porsche csatlakozik a motorgyártókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!