Fejlesztés

2022.04.25. 09:00

Pályázati pénzből újul meg a kerítés Mosonszolnokon

Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztésére írtak ki pályázatot a Magyar Falu Program keretében, melyre több szigetközi település sikeresen pályázott, köztük Mosonszolnok is.

kisalfold.hu

A település közel 6 millió forintot nyert a temető felújításra. Ebből az összegből a sírkert kerítésének már megkezdett felújítását folytatják, ami magában foglalja a vakolást, a festést és a bádogozást.

– Korábban gondolkodtunk a teljes cserén, de a sírok túl közel vannak a kerítéshez, így ezt szerencsésebb elkerülni. A kerítésre nemesvakolatot viszünk fel, ezt követően pedig lefestjük. A kerítés teljes hossza megközelítőleg 400 méter, ebből 100 métert már felújítottunk, a pályázati pénzből pedig további 200 métert tudunk lefesteni, illetőleg bádogtetővel ellátni. Terveink szerint még idén befejezzük a munkálatokat, a maradék 100 méteren is, ami önkormányzati pénzből valósulhat meg – mondta el lapunknak Török Sándor polgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!