Környezettudatosság

2022.04.06. 11:00

Örökös Ökoiskola lett a mihályi

Újabb elismerés került a Mihályi Általános Iskola falára, az intézmény megkapta az „Örökös Ökoiskola” címet.

kisalfold.hu

– Környezettudatos életmódra, fogyasztói tudatosságra neveljük a gyerekeket – kezdte a Kisalföldnek Halász Ákos, a mihályi iskola igazgatója, aki visszautalt a cím elnyerésének kiindulópontjára. – 2016-ban pályáztunk először, akkor még Srágli Dezsőné vezetésével. Ő irányította erre az útra a tantestületünket, az iskolát, és ezt az utat vittük tovább. Mivel harmadszor is sikerült megszereznünk a címet, így megkaptuk az „Örökös Ökoiskola” elismerést – emelte ki az igazgató. A pályázat célja, melynek megfeleltek, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részeivé váljanak. 
 

Hogy mit jelent ez a hétköznapokban, azon túl, hogy használhatják e címet és logót, Halász Ákos elmondta: – Részt veszünk a környezettudatossággal, természetvédelemmel kapcsolatos akciókban, az egészséges életmódra való nevelésben. Mind- ezek áthatják az iskolánk szemléletét – jegyezte meg. Példaként említhetjük az intézmény körülötti rend fenntartását, a madár- etetők vagy a darázsgarázs kihelyezését, de ide tartozik a nemrégiben felállított két magas- ágyás beültetése és gondozása is, melyben aktívan részt vesznek majd a diákok. 
 

Az április is mozgalmasnak ígérkezik az intézményben. Szerdán nyílt napra várják az ovisokat, 13-án a matekrejtvényfejtő verseny megyei döntőjén vesz részt tizenhárom diákjuk. Április 20-án pályaorientációs napot tartanak a Nyitott Kapuvár Térségi Szociális Központ közreműködésével, de lesz még ebben a hónapban Garabonciás-koncert, április 25-től pedig kezdetét veszi a fenntarthatósági témahét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!