Pihenő az ügyelet után

2022.04.29. 11:00

Május elsejétől változások várhatók a háziorvosi ellátásban a Mosonmagyaróvár környéki településeken

Jövő hónaptól érdemes előre tájékozódni, ha felkeresnénk háziorvosunkat a Mosonmagyaróvár környéki településeken, ugyanis az új rend szerint az ügyeleti napja után a doktor helyetteséhez fordulhatunk.

kisalfold.hu

Május elsejétől változások várhatóak a háziorvosi ellátásban – hívta fel olvasóink figyelmét dr. Porpáczy Krisztina, a Mosonmagyaróvári járásban dolgozó vidéki háziorvosokat összefogó Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. 
– Mint ahogy sokan tudják, a vidéki háziorvosok és asszisztenseik a napi munkájuk mellett rendszeresen vállalnak ügyeletet is a betegek folyamatos és zavartalan ellátásáért. Ez a munka így gyakran 24 órát meghaladó folyamatos igénybevételt jelent számunkra. Emiatt azt a lehetőséget kaptuk az európai és a magyar kórházi normáknak megfelelően, hogy az ügyeleti napunk utáni munkanapot pihenőnapként vehessük igénybe, éppen a betegek érdekében – hangsúlyozta dr. Porpáczy Krisztina. 
Az orvosi ügyelet vezetője hozzátette, hogy a fáradt, kimerült orvos és ápoló nehezebben végzi a munkáját is. A pihenőnapot igénybe vevő háziorvos praxisában lévő betegeknek ilyen esetben nem lesz helyben, a településeiken rendelés. Szükség esetén az előre kijelölt háziorvosi ellátást kell majd igénybe venniük maximum havi két alkalommal a pácienseknek. Az adott praxisokhoz tartozó ellátottak minden esetben időben számíthatnak a tájékoztatásra a település különböző csatornáin (kábeltévé, online felületek, rendelő ajtaján) arról, hogy kit kell keresni sürgős szükség esetén, hiszen az ügyeleti rend mindig három hónapra előre tervezhető. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!