Majális

2022.04.27. 11:00

Ingyenes buszjáratok indulnak a Soproni Majálisra

A várható nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes lesz gyalog, busszal, vagy akár biciklivel érkezni a majálisra.

kisalfold.hu

Ingyenesen igénybe vehető buszjáratok indulnak a Soproni Majálisra, a kerékpárral érkezőknek pedig biciklitárolási lehetőséget is biztosítanak. Azoknak, akik mégis autóval érkeznek a rendezvényre, korlátozott számban, a füves területen kialakított fizető parkolóban lesz lehetőségük otthagyni az autójukat. A parkolás díja 500 forint/alkalom lesz. 

A kempingbe vezető aszfaltos út az átmenő forgalom elől ezúttal a rendezvény miatt zárva lesz. Azon kerttulajdonosoknak, akiknek erről az útról közelíthető meg a telkük, az önkormányzat küldi ki a behajtáshoz szükséges dokumentumot.  

A fizető parkolással kapcsolatos döntés hátterében az áll, hogy a majális helyszíne kiemelt természetvédelmi terület, ahol csak korlátozott számú gépjármű parkolhat. Ezért a szervezők szeretnék visszaszorítani a gépjárműhasználatot. A parkolási bevételt a természetvédelmi terület megóvására fordítják.  

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a helyszínhez vezető közvetlen utak végig lesznek szalagozva. A szervezők arra kérik a közlekedőket, a KRESZ előírásait vegyék figyelembe. A rendezvény ideje alatt a rendőrség és a polgárőrség folyamatosan ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!