Beharangozó

2022.04.03. 23:01

Húsvét Eszterházán - mutatjuk a programokat

A fertődi Esterházy-kastélyban különleges látványossággal és programsorozattal készülnek húsvét ünnepére. Kertészeti túra, tojáskeresés és óriási nyúlszobor várja a látogatókat.

kisalfold.hu

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, április 18-án és 19-én a franciaparkot, és az angolkertet mutatják be a kastély szakemberei. „A barokk kert egykor és ma” programon az angolkert kialakulásáról, a „Tavasz ébredése” túra során a parterek és a Lés-erdő titkairól mesélnek az érdeklődőknek.

 

A húsvéti hétvége látványossága egy óriási nyúlszobor lesz, amit a francia parkban, az Esterházy-kávézóval szemben találnak majd a látogatók. A kávézó a húsvéti időszakban –nagypéntek és húsvéthétfő között – a múzeum nyitvatartásával egyezően 9-17 óra között lesz nyitva. Húsvéthétfőn családi programra invitálják a látogatókat a kastélyba. 14 órától tojáskeresés indul a Pál-majorban, amit 14.30-tól kézműves foglalkozás követ. A résztvevők megismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal.

 

Az egyes programokra külön regisztráció szükséges, amit 2022. április 14. (csütörtök) 16 óráig tehetnek meg az érdeklődők az [email protected] e-mail címen. A parktúrák díja. 1000 Ft/fő, a húsvéthétfői családi programok térítésmenetesek. A programváltoztatás jogát a rendezvény szervezői fenntartják.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!