Tisztelet a költőnek

2022.04.11. 17:00

A költészet napja alkalmából megkoszorúzták Ady Endre szobrát Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a költészet napja alkalmából koszorúzta meg az Ady Endrét ábrázoló domborművet.

kisalfold.hu

A Terv utca és az Ady utca sarkán található Ady-domborművet még 1989-ben állította a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület. Két év után először lehetett itt méltóképpen megünnepelni a költészet napját. A programot a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezte, a városvédők mellett pedig a Margaréta Nyugdíjas Klub és a Hunyadi-iskola diákjai vettek részt az eseményen. 
 

– A költészet nem csak a költő magánügye, koroktól függetlenül mindannyiunké, hiszen a költészet egyidős velünk, emberekkel. Kosztolányi Dezső szerint az ember előbb tudott versben megszólalni, mint prózában, hiszen az első ember szavai a rajongás, a fájdalom, az öröm szavai lehettek. A vers az emberiség anyanyelve, mindannyiunk közös kincse – mondta Reizinger Attila mosonmagyaróvári költő megnyitóbeszédében, majd a Hunyadi Mátyás Technikum diákjai szavaltak el egy-egy Ady-verset, hogy aztán megkoszorúzzák az emlékművet. 
 

Programok

Április 11-én, hétfőn 9.30 órakor a Fehér Ló Közösségi Házban József Attila szobrát koszorúzzák meg, az ünnepi megnyitót Böröndi Lajos költő tartja. 
A vers a szeretet nyelve címen a Csütörtöki Szalon tagjai és vendégeik április 11-én, hétfőn délután fél 6-tól a Cselley-házban adnak elő ünnepi műsort. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!