13 arany, 14 ezüst, 2 bronz

2022.03.19. 15:00

Éremeső a Ménfőcsanaki Kertbarát Kör Borversenyén

A Kertbarát Kör 33. alkalommal rendezte meg hagyományos évi borversenyét. Rekord közeli, 56 db mintát hoztak a termelők a versenyre, amiből 31 fehérbor, 24 vörös és rosébor volt.

A díjkiosztó ünnepségre 2022. március 4-én került sor a Bezerédj-kastély felújított nagypincéjében. Szakmai zsűri bírálta el a kör tagjainak borait és a környező településekről hozott bormintákat.

A zsűri tagjai: Lengyel István mérnök borász, a nyúli Sárkánylyuk pince tulajdonosa, Tar István mérnök borász a Tar Pincészet borásza és Anghelyi Ádám mérnök borász, a Pécsinger Szőlőbirtok borásza.

Rekord közeli, 56 db mintát hoztak a termelők a versenyre, amiből 31 fehérbor, 24 vörös és rosébor volt. Minden idők legkiválóbb minősítését kapták a gazdák. A 13 db aranyérmes fehérborból, Baralovics Imre vegyes fehérbora kiemelt arany minősítést kapott. Ezüstérmet 14 minta, bronz fokozatot 2 minta kapott a fehérborok közül. Vörösborok közül 5 minta kapott aranyérmet, 17 minta ezüstérmet és 2 minta bronzérmet érdemelt ki.

Pintér András, a Kertbarát Kör elnökének köszöntője után Kulcsár Béla harmonikaművész kápráztatta el a közönséget kiváló zenéjével. A díjkiosztót követően vacsora, majd felhőtlen szórakozás, és cigányzenével kísért mulatozás vette kezdetét.

 



Összesítő:
Benevezett minta: 56 db
fehérbor: 32
vörösbor: 24

Aranyérmes fehér bor 13 minta

Baralovics Imre Vegyes fehérbor – kiemelt aranyérem
Ifj. Klauz Mátyás Olaszrizling
Rácz Gyula Szürkebarát
Farkas Norbert Olaszrizling
Róka Károly Irsai Olivér
Lampert Ernő Zöld veltelini
Cséfalvai Attila Vegyes fehér
Czifrik Lajos Irsai Olivér
Horváth Lajos Olaszrizling
Szabó Jenő Olaszrizling 2021.
Baranyai Béla Rajnai rizling
Baranyai Béla Olaszrizling
Szabó Jenő Olaszrizling 2020.

Ezüstérmes fehérbor 17 minta

Bronzérmes fehérbor 2 minta
Aranyérmes vörösborok:
Rácz Gyula Cabernet Sauvignon
Horváth Lajos Othelló
Lampert Ernő Vörös Cuvée
Szabó Arnold Pinot Noir rosé
Horváth Lajos Othelló 2020.

Ezüstérmes vörösbor 17 minta

Bronzérmes vörösbor 2 minta


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!