Dupla siker hímzéssel

2022.03.12. 09:31

Első díjat nyert a Szilsárkányi Hímző Szakkör a békéscsabai textilfesztiválon

Egyéni és csoportos kategóriában is rábaközi mintával arattak sikert.

Kustor Réka

Dupla sikert hozott az alkotásvágy. Horváthné Kovács Katalin tizennégy éve vezeti a Szilsárkányi Hímző Szakkört, melynek tagjaival részt vettek a békéscsabai XVIII. Kárpát-medencei Népi Textilfesztivál pályázatán. Csoportos kategóriában első díjat kaptak, melyre rábaközi szálánvarrott, vagdalásos asztalterítővel neveztek. 

 

A szakkörvezető büszkén mutatta be a tagokat. – Bognár Lászlóné, Kuti Istvánné, Lőrincz Lászlóné, Molnár Mariann és Szilágyi Sándorné – mindenki kivette a részét a munkából – mondta a szakkör vezetője, aki egyéni kategóriában indult, s abban is első díjat kapott. 
 

Horváthné Kovács Katalin csipkekészítő szakon végzett, mestere Székely Erzsébet népi iparművész, akire a mai napig számíthat. Az ő iránymutatására tért át a hímzésre. A szakköri összejöveteleiken főként rábaközi mintákat varrnak, ősztől tavaszig hétfőnként találkoznak. 
 

– Mindamellett, hogy ezzel is őrizzük hagyományainkat, értékeinket, lelki feltöltődést is ad egy-egy ilyen találkozó, amelyen jókat beszélgetünk, alkotunk – mondta végül Horváthné Kovács Katalin. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!