Közélet

2022.02.01. 23:00

Új rendezvénytér készül Hegykőn

kisalfold.hu

Multifunkcionális kiállító- és rendezvényteret alakítanak ki Hegykőn, a Kossuth utca 56. szám alatt, amely dr. Gergely István tulajdonában áll.

 

A hegykői kiállító- és rendezvénytér kivitelezése három építési ütemben zajlik. Az első ütem a „Gazdaságfejlesztés a vidék minősége jegyében” című felhívásnak köszönhetően négymillió forintos támogatásból elkészült.

 

Átalakítással és hozzáépítéssel kialakítottak az épület középső részében egy vendéglátó egységet, amely a rendezvények idején a közönséget szolgálja ki. Rendezvények közötti időben az egység mint kávéház funkcionál. Az átalakítással érintett épületrész a korábbi családi ház gazdasági melléképülete, egy körülbelül 110 éves épület, amelyet, tekintettel építési értékeire (poroszsüveg-boltozat), úgy alakítottak át, hogy azokat bemutathassák. Itt kap helyet a hidegkonyha, a söntés, valamint a személyzeti öltöző és a mosdó. A hozzáépített részben kialakítják a téli zárt vendégteret, a vendégmosdót, ideértve a mozgáskorlátozott WC-t, valamint egy pelenkázót. A beruházás során gondot fordítottak a kötelező nyilvánosság teljesítésére a projekttábla utcafronti elhelyezésével.

 

A II. és III. ütem folyamatosan zajlik, remények szerint 2022 vége felé elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!