Piarista kápolna

2022.02.06. 23:00

Püspöki mise a megszentelt élet napján Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári piarista kápolnában mutatott be szentmisét dr. Veres András püspök a megszentelt élet napja alkalmából. Kiemelte, hogy a szeretet minden megkeresztelt ember feladata, amire mindennél jobban oda kell figyelni.

Munkatársunktól

A mosonmagyaróvári piarista kápolnában celebrált misét dr. Veres András megyés püspök.

A megszentelt élet napján dr. Veres András győri püspök szentmisét mutatott be a mosonmagyaróvári piarista kápolnában az egyházmegye szerzeteseinek jelenlétében. A házigazda piarista atyákon kívül győri bencések és karmeliták, csornai premontrei szerzetesek és szervita nővérek vettek részt a közös ünnepen. A püspök atya szentbeszédében idézte Sík Sándor piarista pap-költő Te Deum című versét: „Hogy sohasem féltem a szeretettől / és szerethettem, akik nem szerettek, / hála legyen.”

 

Kiemelte, hogy a szeretet minden megkeresztelt ember feladata, de a szerzetesek, akik fogadalmaikkal a keresztség szentségét különleges elkötelezettségben élik meg, a krisztusi szeretet fényét kell elvigyék minden emberhez munkájukkal és életükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!