Terjedelmes a bűnlajstromuk és még bővülhet

2022.02.08. 19:00

Közel hatvan embert vertek át a pécsi faárusok Győr-Moson-Sopron megyében

Minden évben slágertéma a tűzifaáru- sok trükközése, amikor a tisztességtelen eladók illegális fa- kitermelésből származó portékával vagy különböző kereskedői fogásokkal verik át a jóhiszemű fogyasztót.

kisalfold.hu

– Győr-Moson-Sopron megyében nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt nyomoznak a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon. A halmazati szabályok alapján a büntetési tétel hét és fél évig terjed – tájékoztatta lapunkat dr. Gál Katalin, a megyei főügyészség sajtószóvivője. Ebben az ügyben a Soproni Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a két pécsi gyanúsított – egy nő és egy férfi, akik élettársak – letartóztatását. A terhükre 56 rendbeli esetet rótt a nyomozó hatóság. Az elkövetők többnyire álnéven hirdették a tűzifát 2020 októberétől. Az általuk okozott kár 9.381.000 forintra rúg eddig. A sértettek 72.000 és 750.000 forint közötti összegeket utaltak át a tűzifa-csalóknak. 
A rendőrség még vizsgálja, hogy más megyékben is követtek-e el hasonló cselekményeket. A nyomozás végéig tehát tovább nőhet a bűnlajstromuk. A letartóztatásukat a bíróság február 26-ig rendelte el. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!