Borverseny

2022.02.24. 11:00

Az egykori agrárminiszter is kóstolta a mosonmagyaróvári kertbarátok borait

A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre idén is meghirdette hagyományos borversenyét, amire ezúttal is az egyesület tagjai nevezhettek saját készítésű boraikkal, amennyiben legalább húsz liter nedűt tudtak kipréselni szőlőjükből. Minden nevező egy-egy palack borral indulhatott a megmérettetésen.

Kovács Viktor

A rangos résztvevőkből álló zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, hogy eldöntse, kié lesz az év legjobb bora. Bár a rangsor összeállt, a hivatalos eredményhirdetés csak március 7-én lesz a Flesch-központban. Az idei év „szigorú” borbírói dr. Nagy Frigyes egykori földművelésügyi miniszter, Vajas Péter, a Borháló Kft. üzletvezetője, Kiss Béla levéli polgármester és Szakály Gyula, a Levéli Borbarátok elnöke voltak. 
 

– A versenyre fehér-, rozé- és vörösborokkal egyaránt lehetett nevezni. A zsűri mindent vizsgált, így a bor színét, a tisztaságát, az illatát és a zamatát is. A bíróknak nem volt könnyű dolguk, mivel összesen tízen neveztek a megmérettetésre tizenkilencféle borral, ezeknek a többsége fehér, de szerepelt a versenyen rozé és vörös is – mondta el Jáni Lajos, a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének elnöke. 
 

Az eredményre tehát március 7-ig várni kell. Emléklapot mindenki kap majd, aki nevezett a megmérettetésre. Az első három helyezett vásárlási utalvánnyal és borral lesz gazdagabb, de kupa csak a győztesnek jár. A márciusi rendezvényen Ujhelyy Károly, a Kertbarátok Országos Szövetségének alelnöke tart előadást „Magaságyás a kiskertekben” címmel. 
 

– Az eredményhirdetés után köszöntjük minden 60 év feletti tagunkat, aki márciusban ünnepli születésének kerek vagy „félkerek” évfordulóját. A férfiak bort, a hölgyek pedig bonbont kapnak majd ajéndékba. Persze a győztesek ünneplése sem marad el – osztotta meg lapunkkal Jáni Lajos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!