Biztonságban az interneten

2022.01.22. 07:00

Kisfilmkészítő pályázatot a Sopron Rend­őrkapitányság

kisalfold.hu

Minden év február elején van a Safer Internet Day, amikor a biztonságosabb internethasználatra hívják fel világszerte a figyelmet. Ennek apropójából írt ki kisfilmkészítő pályázatot a Sopron Rend­őrkapitányság, amire diákok alkotásait várják.

 

– Tapasztalataink szerint az online térben elkövetett bűncselekmények egyre jobban előtérbe kerülnek. Ezért minden alkalmat és lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy felhívjuk a figyelmet az internet veszélyeire. Tagadhatatlan, hogy a fiatalok gyakran használják ösztönből a virtuális teret, ami nekünk, felnőtteknek sokszor testidegen. Ugyanakkor nem szabad, hogy megtévesszen minket a felhasználói magabiztosságuk, mivel az nem jelenti feltétlenül azt, hogy kellően elővigyázatosak és tudatosak is. Biztosan tisztában vannak azzal, hogy mire kell odafigyelniük? Tudják, hogy mik azok az alapvető szabályok, amelyeket be kell tartaniuk? – hívta fel a figyelmet Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

 

Hozzátette, a pályamunkákat február 3-ig küldhetik el a diákok a [email protected] e-mail-­címre. Kérdés esetén Babelláné Lukács Katalin c. rend­őr őrnagy ad tájékoztatást a 30/692-1554-es telefonszámon. 

 

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!