Mosonmagyaróvár

2022.01.28. 11:00

Filmvetítés Anne Frankról a holokauszt emléknapján

Az Anne Frank – Párhuzamos történetek című színes, olasz feliratos dokumentumfilmet vetítik a Fehér Ló Közösségi Házban január 29-én, szombaton délután 5 órától a holokauszt emléknapja tiszteletére.

kisalfold.hu

Az Oscar-díjas színésznő, Helen Mirren naplója oldalain keresztül mutatja be Anne és további öt nő életét, akiket gyerekként és serdülőkorban szintén koncentrációs táborokba deportáltak, de túlélték az embertelenséget. A vetítés után beszélgetésre várják az érdeklődőket, amelyet Kántor Anita rabbi vezet. A belépés díjtalan.

 

A Mosoni Zsidó Hitközség az alkalomból további akcióra is felhívta a figyelmet: tegnaptól fényfestést lehet látni a Fehér Ló homlokzatán. Az amerikai World Jewish Congress pár évvel ezelőtt elindította a #WeRemember! (Emlékezünk) kampányát, mely a Covid-járvány alatt továbbfejlődött, intézményesült. Az elmúlt két évben több hivatalos intézmény, műemlék, város falára vetítették a #WeRemember! feliratot, idén már Magyarország több közintézményén is látható.

Címkék#mozi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!