Több mint 20 cm

2022.01.25. 19:00

Beköszöntött az igazi tél, megérkezett a hó Sopronba

kisalfold.hu

Idén enyhe időjárással kezdődött az év, ennek ellenére az elmúlt napokban sokak örömére Sopron térségébe is megérkezett a régóta várt havazás. A Soproni-hegységben a 20 centimétert is meghaladta a lehullott hó mennyisége. A hó takarta városban nehezebbé vált a közlekedés, de a fennakadások elkerülésének érdekében a Sopron Holding Zrt. folyamatosan azon dolgozik az úttakarítással. 

 

– Havazáskor a kollégák útszóró sót raknak a gépeinkbe, és meghatározott útvonalakon mihamarabb megkezdik a síkosságmentesítést több ütemben. Az első ütembe a kezelésünkben lévő fő és tömegközlekedési útvonalak tartoznak, illetve a meredek, nagy forgalmú utak és a kiemelt létesítmények környéke. Amikor ez megtörtént, és nem esik újból hó, akkor megyünk tovább a második ütemre: meredek, nagyobb forgalmú mellékutcák, és ezeket követően érünk el a harmadik ütemhez. Itt a kis forgalmú mellékutcákat, a nem szilárd burkolatú utakat takarítják a kollégák – közölte a szolgáltató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!