Sopron

2022.01.24. 20:49

A háló nem ereszt

Pomezanski György A háló nem ereszt című új könyvét mutatták be pénteken este a Liszt Caféban a magyar kultúra napja alkalmából.

Munkatársunktól

A Soproni Petőfi Színház krea­tív tanácsadójának, a Magyar Televízió legendás, népszerű riporterének, a Duna Televízió egykori alelnökének regénye a Stolzok történetét tárja elénk. Főhősökké váltak így, de sorsukat nézve helyettesíthetnénk őket bármilyen névvel. A családi utakba bepillantva a történelem, egy rendszer kerekei forognak előttünk, és körbevesznek láthatatlan hálók.

 

Pomezanski György kreatív tanácsadóként 2012-ben csatlakozott Pataki András csapatához a Soproni Petőfi Színházban. Ő a házigazdája a Páholy című színházi magazinnak, mellette televíziós mélyinterjúkat készít az internetre, a közösségi oldalakra a soproni társulat alkotói­val, művészeivel. Házigazdája a színházklub beszélgetéseinek, láthatatlan háttérmunkát végez egy-egy darab kapcsán. Ötletei, szakmai tapasztalatai nélkülözhetetlenek a soproni teátrumban, ahol kulturális és színházi ízlésvilága egyfajta mérce. Pome­zanski György két éve írta meg a Nowinai saga – Pomezanski legendárium című könyvét, most pedig A háló nem ereszt regényével lepi meg a közönséget.

 

Ötletei, szakmai tapasztalatai nélkülözhetetlenek a soproni teátrumban, ahol kulturális és színházi ízlésvilága egyfajta mérce.

Címkék#könyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!