Agyagosszergény.

2022.01.30. 13:00

70 éves a Szabad Európa magyar adása

A Közi Horváth József Népfőiskola, a Magyarságkutató Intézet és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum közösen hirdetett pályázatot 2021. év végén a Szabad Európa Rádió müncheni magyar adása elindulásának 70. évfordulója alkalmából.

kisalfold.hu

A pályázat összdíjazása 900 ezer forint, fővédnöke Kásler Miklós miniszter. Pályázatot nyújthatnak be (Mindszenty József bíboros megfogalmazása alapján): „csonkamagyarország, az elszakított magyarság és az öt világrész magyarjai”. Az a magánszemély jelentkezhet, aki betöltötte a 18. életévét. Pályázni lehet egy nap eseményeit feldolgozó forgatókönyv vagy műsorújság részletes megírásával; maximum 15 perces hírműsor, riport vagy interjú készítésével; valamint 6-8000 karakter közötti elbeszéléssel. Választható témák: Magyarság és kereszténység 1956-ban; Lengyel pápa a Vatikánban (II. János Pál pápa beiktatása); Ruszkik haza (az utolsó szovjet katona is elhagyja Magyarországot). A pályázatot és a jelentkezési lapot az [email protected] e-mail- címre kell beküldeni 2022. február 28-ig. A felhívásról további részletek a Közi Horváth József Népfőiskola Facebook-oldalán olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!