Katvéd

2021.12.22. 13:00

Tovább fejlődnek a Győr-Moson-Sopron megyei önkéntesek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2021-ben kiírt pályázatán az országban az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek összesen hétszázmillió forintra pályázhattak.

kisalfold.hu

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek és mentőszervezetek működési költségekhez, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez, egyéni védőeszközökhöz, védőruházathoz jutottak. A szerdai eszközátadáson Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az egyesületek és a mentőszervezetek képviselőit, és tájékoztatott az évről-évre növekvő pályázati lehetőségekről. Beszédében kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek szerepét, amely egyre növekszik, hiszen megyénkben már nyolc egyesület - Tét, Győrszemere, Fertőszentmiklós, Nagycenk, Hegykő, Kunsziget és Ásványráró és Koroncó- önállóan is beavatkozhat. Megköszönte az egyesületek és mentőszervezetek tevékenységét, és azt, hogy az év során gyorsan és hatékonyan reagáltak és avatkoztak be a különböző káreseteknél, a viharkárok felszámolását más megyékben is segítették.

 

Fotók: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem

 

Ebben az évben a Győr-Moson-Sopron megyében működő együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesület közül hetvenegy nyújtott be pályázatot. A pályázati anyagok mind a tartalmi, mind a formai követelményeknek megfeleltek. Az egyesületek a lehetséges kategóriákon belül az igényelt forrásokat rangsorolták, figyelembe véve, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük. A bírálóbizottság is mind a hetvenegy pályázatot támogatta, összesen több mint negyvennyolc millió forint értékben. 2021-ben a megyében működő nyolc önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület a pályázaton megítélt összegen felül további tizenhárom millió forintot kap normatív támogatás formájában.

 

Az önkéntes mentőszervezetek közül idén megyénkben tizennyolcan pályáztak sikeresen, közel három millió forint értékben kaptak támogatást, ebből a mai napon négy mentőszervezet több mint négyszázezer forint  értékű ruházati terméket (esővédő, téli ruházat, gyakorló ruházat) vehetett át. A támogatás hozzájárul a mentőszervezetek sikeres tevékenységéhez, hiszen mind a technikai eszközök, szerszámok, mind a kapott védőruházat javítja a beavatkozóképességüket. A pályázatok segítségével, a technikai eszközökkel, védőeszközökkel, egyéb felszerelésekkel, valamint a szakmai képzésekkel nemcsak az önkéntesek hatékonysága hanem a közbiztonság is javul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!