kékfény

2021.12.13. 14:00

Milliókat csalt ki

Vádat emeltek egy 62 éves nő ellen, aki éveken át kihasznált és megkárosított egy beteg, mozgáskorlátozott hölgyet. 2013-ban az akkor 54 éves terhelt jelentkezett egy hirdetésre, hogy ápolni fogja az idős, egyedülálló, győri mozgássérült beteget.

kisalfold.hu

A vádlott ápolónőnek adta ki magát, de díjazásban nem állapodtak meg. A sértett megbízott a nőben, rábízta vagyona, jövedelme kezelését, hogy intézze a bevásárlásokat, a számlabefizetéseket és a gyógyszerkiváltásokat is. A vádlott kihasználta a helyzetet, és betege irataival, személyes adataival visszaélve 2017-ben és 2018-ban két alkalommal összesen 2,5 millió forint személyi hitelt vett fel a nevében, amelyekből csak 800 ezer forintot törlesztett. Ezzel a hitelintézetnek több mint 1,5 milliós kárt okozott.

 

Az ápolónő a sértett nevében internet-előfizetést is kötött saját céljaira, amiket csak egy ideig fizetett. Ezeken túl a vádlott 2016-tól két lakást is bérelt, melyek bérleti díját a hölgy tudta nélkül a nyugdíjából fizetett. Rendszeresen használta a nő bankkártyáját is, benzinkutakon, dohányboltokban fizetett vele. Az évek alatt több mint 3 millió forintot csalt ki. Vele szemben hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. 

 

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában