Vörös vagy fehér

2021.12.12. 16:13

Kiválasztják Sopron és a Fertő-táj borait

A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa idén is kiválasztotta a város bora címe jelöltek döntőseit. A korábbi években kizárólag a vörösborok nyerhették el a címet, idén azonban fehérbor is került közéjük.

kisalföld.hu

Két borversenyt tartottak pénteken Sopronban, ahol az ítészek kiválasztották Fertő-táj legjobb borát és a Sopron város borát. A bírálást-kóstolást a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikumban tartották. A nemes megmérettetést a Sopron–Fertőmenti Hegyközség, a Soproni Borvidék Hegyközségének Tanácsa, Sopron Önkormányzata, valamint a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület, Fertőszéplak Önkormányzata és a Peisonia 


Első körben egy szakmai zsűri emelt ki három-három fehér- és vörösbort a több mint harminc nevezett közül. A legjobb hat közül választja ki a társadalmi zsűri a nyertest. 

 

– A nemzetközi 100 pontos bírálat szerint jelöltük ki a legjobbakat, amelyek közül majd a társadalmi zsűri választja ki a város borát. Ahogy nekünk sem, nekik sem lesz könnyű feladatuk, hiszen más-más stílusú nedűk kerültek be a legjobbak közé. Ízlésük szerint döntenek majd, de mindegyik megérdemli a címet – mondta el Taschner Kurt István, a szakmai zsűri tagja. 
 

A Sopron Város Bora címre szintén bármilyen évjáratú, forgalomban lévő fehér- vagy kékfrankosalapú vörösborral nevezhettek a helyi borászok. A város borát december 15-én hirdetik ki a városházán. 
 

Hagyományteremtő céllal a Fertő-táj Legjobb Bora címre is lehetett nevezni bármilyen évjáratú, forgalomban lévő fehér-, rozé vagy vörösborral. A megmérettetés eredményét december 11-én a polgármesteri hivatal dísztermében hirdették ki. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!