A Tűztorony és a belváros is megcsodálható lesz

2021.12.28. 17:14

Kilátópontok épülnek Sopronban a Koronázódombon

A Koronázódomb és a Storno Ferenc út közötti részen épül a város legújabb közparkja. A korábban elhanyagolt területen a munkálatok folyamatosan haladnak, tavasszal már birtokba is vehetik a soproniak és az idelátogató turisták az új kilátópontokat.

Tama István

A Koronázódomb Sopron egyik legszebb panorámát biztosító pontja, nem véletlen, hogy a városban koronázott király, III. Ferdinánd itt tette meg a koronázási szertartáshoz hagyományosan hozzá tartozó kardvágásokat a négy égtáj felé 1625-ben. A hely erről a királyi eseményről kapta a nevét, de az utóbbi évtizedekben a látvány nem igazán volt felségesnek nevezhető, mert elhanyagolt területté vált az emlékhely környezete. Most azonban már augusztus óta nagy erőkkel folynak a munkák, így várhatóan tavasszal birtokba vehetik a soproniak és a turisták a közparkot. A területen több kilátópontot is kialakítanak, emellett több mint 50 fát és több száz cserjét ültetnek. A park sétányai mentén játszótéri eszközöket és köztéri bútorokat helyeznek el, valamint új parkolóhelyeket is kiépítenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!