Advent

2021.12.11. 09:00

Karácsonyi kínálat a győri piactereken

A Győr-Szol Zrt. által működtetett piactereken immár a karácsonyé a főszerep.

kisalfold.hu

A vásárcsarnok december 12-én és december 19-én, azaz ezüst- és aranyvasárnap a szokásosnál egy órával hosszabban, dél 12-ig tart nyitva, és december 20-án rendhagyó módon hétfőn is várja a vásárlókat. December 24-én reggel 6 órától 11 óráig vásárolhatnak a csarnokban. A Dunakapu téren a szokásos szerdai és szombati napokon van kereskedés reggel 6 órától 13 óráig az adventi időszakban is. December 25-én, szombaton az ünnep miatt nem lesz piac a belvárosban.

 

A vásárcsarnokban, a kereskedők utcájában az ajándékozásra gondolva közel harminc árus kínálatából válogathatunk. Találunk itt többek között divatos ruhát gyermektől felnőtt méretig, meleg sapkát, kesztyűt és sálat, téli cipőt, többféle táskát, ajándéktárgyakat és praktikus konyhai eszközöket. Az adventi hangulatot égősorok és a standok között hallható karácsonyi zene fokozza. A nézelődés és vásárlás után érdemes betérni a csarnokba is, hiszen a folyamatosan bővülő kínálatban szerepel az ünnepi vacsora elkészítéséhez szükséges élelmiszerek sora. A hal, a hús, a tojás, a zöldségfélék és a gyümölcsök kiváló minőségben érhetőek el.

 

Az ünnepek közeledtével egyre inkább aktuális feladat a karácsonyfa beszerzése is. A Győr-Szol Zrt. piacterein december 10-én kezdődik a fenyőárusítás. Az értékesíteni szándékozók nagyrészt Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeznek. A Tarcsay utcai parkolóban, a belváros piac régi helyén 14, a vásárcsarnoknál 10 kereskedő kínálja megvételre többféle méretben a szebbnél szebb fenyőket. A csarnoknál reggel 6 órától 16 óráig, a Tarcsay úton naponta 8 és 19 óra között értékesítik a fenyőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!