Advent

2021.12.14. 07:00

Gyűjtés jövő keddig Mosonmagyaróváron

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország idén is elindította az Adni Öröm! akciót. A vásárlók adománykártyával vagy személyes felajánlásokkal támogathatják a rászoruló családokat. Az akció Mosonmagyaróváron december 1. és 21. között érhető el az üzletlánc mindkét mosonmagyaróvári boltjában.

Kovács Viktor

MosonmagyaróvárAdni Öröm! elnevezéssel indított kezdeményezést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország. Az üzletlánc országosan 146 áruházában várja az adományokat, az idei év pedig abból a szempontból is különleges, hogy immáron 25. esztendeje támogatja közösen a legszegényebbeket a vállalkozás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

 

– Ha valaki adománykártyát vásárol, akkor a befolyt összeg egy külön számlára kerül. A pénzből tartós élelmiszert vásárolunk a Mosonmagyar­óváron és környékén élő, leginkább rászorulóknak. December 16-tól, amennyiben azt a járvány­ügyi előírások engedik, önkénteseink személyesen is fogadják a tartósélelmiszer-felajánlásokat a Spar mosonmagyaróvári üzleteiben. Ha pedig valaki még szeretne hozzánk önkéntesnek jelentkezni és így támogatni az akciót, azt is köszönettel vesszük – hívta fel a figyelmet Tóth Adrienn, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mosonmagyaróvári Önkéntes Csoportjának vezetője. A szeretetszolgálat másik kezdeményezése Mosoly Manó névre hallgat, amely hasonló célokat szolgál a karácsonyi időszakban. A program keretében iskolás gyerekek állítanak össze ajándékcsomagokat rászoruló társaiknak.

 

– A csomagokat szintén önkéntesekkel szállítjuk ki, elsősorban azokhoz a családokhoz, amelyek a támogatószolgálat segítségét igénybe veszik, illetve amelyek a szeretetszolgálat látókörében vannak. Az ajándékcsomagokba édességek és apró játékok is kerülnek – mesélt a programról Tóth Adrienn. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!