Fejlesztés

2021.12.21. 19:00

Elvezetik a csapadékot Fertőszentmiklóson

Fertőszentmiklós Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat konzorciuma csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére 24,99 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című felhívásán.

A projekt keretében Fertőszentmiklóson az Ifjúság tér és a Petőházi út között 246 folyóméter zárt, korszerű csapadékvíz-elvezető árok készült el, mely csatlakozik a meglévő, zárt elvezetőrendszerhez, melynek végső befogadója az Ikva patak. A beruházás megvalósítása hozzájárul a jelentős anyagi károk kivédéséhez, a belterületi létesítmények veszélyeztetettségének megszüntetéséhez, valamint a településrészben az életminőség javulásához. A fejlesztést a meglévő nyílt földárok rossz állapota tette szükségessé, ami már nem tudta biztosítani a csapadékvíz elvezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában