Közélet

2021.10.26. 19:00

Tervezési pályázat Gönyűn

kisalfold.hu

Gönyűn két játszótér van a gyerekeknek, a kamaszok, felnőttek és idősek számára azonban nem áll rendelkezésre olyan szabadtéri terület, ahol találkozni, beszélgetni, sportolni, kikapcsolódni tudnának. Ezt a hiányosságot igyekszik pótolni az önkormányzat az Egészségház mögötti terület beépítésével és eszközök kihelyezésével. Szabadidő-, edző- és pihenőparkot alakítanak ki. A Széchenyi István Egyetemmel együttműködve tervezési pályázatot írtak ki az egyetemi hallgatók számára, hogy friss és fenntartható ötletek alapján alakuljon ki a terület funkciója és arculata.

– A pályázat kiírása előtt igényfelmérést végzett a képviselő-testület a helyi civil szervezetek bevonásával, így a kiírásban felsorolt elvárások tükrözik a közösségi igényeket is. A beérkező munkákat nyilvánosan is bemutatjuk majd, a végleges terv kialakításában a lakosság aktív együttműködésére számítunk – írta a település közösségi oldalán a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!