Várják az észrevételeket

2021.10.11. 11:00

Lakossági fórum három eljárás kapcsán – Településrendezési tervekről egyeztetnek Mosonmagyaróváron

Három eljárás is folyamatban van Mosonmagyaróvár településrendezési terveinek módosítására, melyekről lakossági fórumot október 13-án tartanak a polgármesteri hivatalban.

kisalfold.hu

Mosonmagyaróvár településrendezési terveinek módosítására három eljárás is folyamatban van. Számos egyéni kérelem és önkormányzati kezdeményezés alapján indult a 2021/2 számú éves módosítás a város egész területét érintően. Külön eljárásban folyik a Duna lakóparktól északra kialakítandó lakóterület új szabályozási tervének készítése egy, a korábbi eljárásban kimaradt ingatlan kapcsán. Ez a két módosítás teljes eljárás keretében zajlik és előzetes tájékoztatási szakaszban van. Szintén külön, egyfordulós tárgyalásos eljárás keretében indult a termálfürdő, illetve az SMR cég tervezett fejlesztése miatti szabályozási terv módosítása. A beruházások sürgőssége miatt az önkormányzat az érintett ingatlanokat kiemelt fejlesztési területté minősítette. Így van lehetőség az időben rövidebb eljárás lefolytatására.

A vonatkozó kormányrendelet, illetve a településfejlesztéssel, -rendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet alapján a teljes eljárás előzetes tájékoztatási szakaszában, illetve a tárgyalásos eljárás keretében is le kell folytatni a partnerségi egyeztetést. A partnerségi egyeztetés során érintett területek lakói, a gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak képviselői észrevételt, javaslatot tehetnek a tervezett változtatásokkal kapcsolatban. Ezeket október 21-én 10 óráig lehet eljuttatni a városi főépítészhez levélben (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.) vagy e-mailben ([email protected]).

A fenti módosításokkal kapcsolatban lakossági fórumot október 13-án délután fél 5-kor tartanak a polgármesteri hivatal második emeleti tárgyalótermében. A vonatkozó járványügyi szabályoknak megfelelően a védettséggel nem rendelkezők részére a szájmaszk viselése kötelező, de mindenkinek ajánlott. A tervezett módosítások részletes leírását tartalmazó előzetes tájékoztatási dokumentációk elérhetők a város honlapján (www.mosonmagyarovar.hu), az önkormányzat oldalon, a településrendezési tervek mappában, illetve megtekinthetők a városi főépítésznél ügyfél­fogadási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!