jubileum

2021.10.23. 19:00

Gálával ünnepel az SC Sopron

Az SC Sopron három évtizedének legdinamikusabb éveit éli. Az utánpótlás terén sikeres egyesület csupa szív elnöke, Csiszár Ákos erőt, energiát nem kímélve, kapcsolatait latba véve építgette, fejlesztette szeretett klubját.

Páder Vilmos

Felsorolni az elmúlt évek fejlesztéseit szinte lehetetlen. Ami a legnagyobb beruházásokat illeti: az elsők között szerepel a több funkciót ellátó klubszékház, a műfüves labdarúgópálya korszerű LED-világítással, a centerpálya labdafogó hálókkal és automata öntözőrend­szerrel való ellátása, épült egy 40x60-as gyakorlópálya, amely szintén automata öntözésű, továbbá egy 350 fős lelátó új műanyag székekkel. A létesítményt modern kerítés­elemekkel kerítették körbe.

A hab a tortán az az együttműködési megállapodás, amit az egyesület kötött az utánpótlás-fejlesztés területén az ország legnépszerűbb egyesületével, a Ferencvárossal. Ennek révén a legmagasabb szintű szakmai programok segítik az SC Sopron munkáját.

Az évek alatt közben megtörtént egy felnőttgárda kialakítása, amely jelenleg az NB III középmezőnyében áll és Mátyus János vezetőedzővel kis lépésekkel halad előre céljai megvalósításáért.

Az örökmozgó és előre tervező elnök legújabb megálmodott terve, a 20x40 méteres, műfüves, világítással, oldalpalánkokkal, valamint fűtő-hűtő rendszerrel ellátott, fedett csarnok megvalósítása a befejezéséhez közeledik.

Az október 24-i, vasárnapi jubileumi ünnepségről Csiszár Ákos elnököt kérdeztük.

– A városi stadionban rendezzük a megemlékezést, meghívtuk a három évtized kiemelkedő egyéniségeit, résztvevőit, hiszen nélkülük nem lenne teljes az ünnep – mondja az elnök. – Klubunk jubileumi emlékéremmel fejezi ki köszönetét az érintetteknek, majd a SC Sopron NB III-as találkozója előtt az egykori világválogatott Détári Lajos és társai klubunk megyei bajnok öregfiúkcsapatával játszanak barátságos meccset.

A vendégcsapatban pályára lép többek között Orosz, Hamar, Dubecz, Kishonti, Bárányos, Csehi és Pisont, míg a hazaiaknál Borsos, Sifter T., Kelemen, Czipf, Körmendi, Halász, Fábián, Tóth I., Bausz R. és Gyurka alkotja a csapat magját.

A 14 órakor kezdődő gálamérkőzésre, illetve az NB III-as találkozóra (16 óra) a belépés díjtalan lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában