egyesület

2021.10.09. 17:00

Elnököt váltottak Győrben

Álmodtak egy világot maguknak az értelmileg sérült fiatalok és azt meg is mutatták az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének tisztújító közgyűlésére készült tárlaton.

kisalfold.hu

A fiatalok egyénileg és csoportokban rajzoltak, szőnyeget készítettek. Ami mindegyikben közös: benne vannak az érzelmeik. A kiállítás két hétig látható Győrben a kormányhivatal földszintjén. A közgyűlésen tegnap Tóth Jánosné huszonnégy év elnöki tevékenysége után lemondott tisztéről. A közgyűlés Borbély Tímeát választotta meg elnöknek, de Tóth Jánosné az elnökség tagjaként továbbra is segíti az ezerháromszáz tagot számláló egyesület tevékenységét. A találkozón megköszönte a segítséget, amit munkájához a támogatóktól, az egyesület tagjaitól kapott.

Arra a kérdésünkre, hogy mit tart a legnagyobb eredménynek, azt válaszolta, hogy az egyesület felépítését, ami az értelmileg sérült fiatalok életét támogatja. Örömmel mesélt arról is, hogy nemrégen ötven fővel kirándulhattak egy pályázat segítségével Szilvásváradra, ahol a kikapcsolódás mellett jutott idő arra is, hogy tájékoztassák a fiatalokat a támogatott lakhatásról, annak tudnivalóiról. A leköszönő elnök asszony azt is nagy eredménynek tartja, hogy létrejött az önálló életviteli centrum, ahol nagyon sok lehetőségük van a fiatalokkal való foglalkozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!