helyi kincsek

2021.10.21. 13:00

Elkezdődik a Gönyűi Értéktár összeállítása

Megalakult a Gönyűi Értéktár Bizottság. Feladata, hogy összegyűjtse a helyi értékeket, amelyek összekötik a település lakóit, amelyekre büszkék lehetnek.

kisalfold.hu

Ezek az értékek lehetnek személyek, tartozhatnak az épített örökség témakörébe, lehetnek szellemi hagyományok, természeti értékek. Jó példa a temetői kápolna, a Duna-koszorúzás, az árvalányhajas mező vagy Kádár Péter író életútja. Értéket nemcsak a tagok javasolhatnak, hanem a település lakói is.

Ennek két módja lesz. November 11-én 16.30 órakor a bizottság fórumot tart a közösségi térben (Kossuth L. u. 97.), ahova várják mindazokat, akik értéket szeretnének javasolni. Erre az alkalomra az értékkel kapcsolatos dokumentumokat, fényképeket, tárgyakat is el kell vinni. Emellett december 16-ig várják a jelöléseket (indoklással és alátámasztó dokumentumokkal, fotókkal, ha ez lehetséges) e-mailben az [email protected] címen vagy személyesen a polgármesteri hivatalban, ahol Tóth-Lencse Andreát kell keresni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!