Segítőkezek

2021.10.10. 11:00

A helyiek közösen újították fel a bajba jutott család házat Darnózselin

Darnózselin egy kilenctagú családnak megszűnt a lakhatása, mert a felújításra felvett hitelt nem tudták törleszteni. Az ingatlant elárverezték, így fedél nélkül maradtak. Az önkormányzat felajánlott a bajba került család részére egy, a község tulajdonában lévő ingatlant, amely azonban felújításra szorult.

Kovács Viktor

Fotós: Karnok Csaba

A ház lakhatóvá tétele a szoros költségvetés miatt elsősorban lakossági segítséggel valósult meg, amiben civilek és helyi vállalkozók is részt vettek. – Amikor tudomásomra jutott, hogy a család utcára kerülhet, egyeztettem a végrehajtóval és az új tulajdonosokkal, aztán felkerestem Darnózseli polgármesterét és az egyik képviselő-testületi tagot, Cseh Vilmost, hogy megoldást keressünk a sürgető problémára. Abban egyeztünk meg, hogy egy önkormányzati ingatlant megfizethető bérleti díj és rezsi ellenében a megszorult család rendelkezésére bocsátjuk – kezdte a történetet Némethné Molnár Andrea.

– Ezután kezdődött csak a munka java, mivel az alacsony költségvetés miatt szükségünk volt a falu közösségének segítségére is. Először felkerestem a faluban működő civil szervezeteket, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva felajánlották segítségüket. A horgászegyesület vezetője, Scheib László a közösségi médiumon a nyilvánossághoz fordult, a helyi és környékbeli lakosság segítségét kér- te, melynek során anyagi és rengeteg tárgyi adomány érkezett. A munkálatokban részt vettek falubeli és nem helybéli vállalkozók is, akik az alapanyagok beszerzésében is segítettek.

Nagylelkűségüket mutatja, hogy csupán az anyagárat számolták fel, az elvégzett munka árát nem. – A munkálatok elkezdését egy véradással egybekötött gyűjtéssel kezdtük, amely becsületkassza alapján működött. A gyűjtés nem valósulhatott volna meg egy helyi vállalkozó felajánlása, valamint az Őszirózsa Nyugdíjas Klub és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítsége nélkül, amelyek tagjai finom szendvicseket és süteményeket készítettek a résztvevők számára. A gyűjtés sikeres volt, a befolyt összeget a ház felújítására fordítottuk – mesélte Andrea. – Hatalmas segítség volt, amit kaptunk az emberektől, nélkülük nem sikerült volna az új otthonunkba költöznünk. Az önkormányzatnak is hálásak vagyunk, hiszen nekik köszönhetően most két évre biztosítva van a lakhatásunk. Köszönjük mindenkinek – osztotta meg lapunkkal a családapa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában