Kultúra

2021.09.05. 21:00

Tizenöt éve játszik a soproni színpadon

Immáron tizenöt éve törzsgárdatagja a Soproni Petőfi Színháznak Simon Andrea, ennek alkalmából az idei évadnyitó ünnepségen vehette át elismerését Pataki András színház­igazgatótól.

kisalfold.hu

– Nagy meglepetésként ért az elismerés. Ennek az az oka, hogy pontosan húsz éve vagyok a színház munkatársa és ezt tartom számon, azonban a tizenötödik évfordulójához érkezett az, hogy törzsgárdatag vagyok. Ráadásul a kollégáim is nagy titokban tartották a meglepetést – árulta el Simon Andrea, aki a 21. évadát kezdi meg A szabadság évadával. Az előadóművész arról is beszámolt, hogy mikor kezdődött a színház iránti szeretete.

– A szüleim előszeretettel járnak színházba, és 15 éves korom óta rendszeresen mentem velük. Akkoriban még a győri Kisfaludy Színház tartott Sopronban előadásokat. Láttam tőlük a Lili bárónőt és a Viktória című előadást, ami rögtön magával ragadott, és tudtam, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni – mondta Simon Andrea, aki tanári diplomája után végezte el a színiakadémiát.

– Az akkori osztályfőnököm rendezte a Marica grófnőt, így kerültem a soproni színházba. Az akkori igazgató, Mikó István felajánlotta, hogy az iskola elvégzése után kezdhetek a Petőfi Színháznál – emlékezett vissza. Simon Andrea azóta komikusnak tartja, hogy akiket fiatalon nézett, ma már a kollégái, s hálás azért, hogy nagy nevekkel is együtt dolgozhatott az évek során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!