Közös projekt

2021.09.06. 17:00

Partnerséget épített Gyarmat és Pozsonyeperjes

kisalfold.hu

Sikeresen befejeződött Gyarmat Község és a szlovákiai Pozsonyeperjes (Jahodná) Község közös projektje a „Fesztiválok a hagyományőrzés és barátság jegyében” címmel, mely egy határon átívelő pályázati program, az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül jött létre.

A projekt célja a két község hagyományainak tisztelete és megismerése, a testvér települések baráti kapcsolatának elmélyítése, valamint lakosainak és szervezeteinek kölcsönös együttműködése volt. Mindez pedig közös fesztiválok segítségével.

Ezzel a céllal rendezték meg Gyarmat Község Barátság Fesztiválját június 19-én, ahol Pozsonyeperjes lakosai ismerkedhettek meg Gyarmat hagyományaival, kultúrájával egy hangulatos, baráti fesztiválon keresztül.

A projekt második rendezvénye az Eperfesztivál volt Szlovákiában, Pozsonyeperjesen, az augusztus 21-i hétvégén. A fesztiválon szintén a helyi kultúra, a régióbeli hagyományok és értékek kerültek a középpontba. A gyarmatiak élményekkel gazdagodva tértek haza a fesztiválról.

A sikeres pályázat, s a vele összefüggő közös fesztiválok még jobban elmélyítették a testvértelepülések baráti kapcsolatát, melyet a jövőben is ápolni szeretnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!