Kék hírek

2021.09.19. 15:00

Kerékpárbiztonsági nap Sopronban

Forrás: police.hu

 

A Soproni Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei családi kerékpárbiztonsági rendezvényre várták az érdeklődőket szombaton, a soproni BM Klubban.

Az eseményen Szabó Noémi rendőr zászlós, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vizsgálója a kerékpározás biztonsági szabályaira, a védőfelszerelések használatának fontosságára és a KRESZ szabályok betartására hívta fel az érdeklődők figyelmét.

Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója a kerékpárlopások megelőzésének lehetőségeiről tájékoztatta a megjelentek.

Németh Lóránt a MangoBike Sopron ügyvezető igazgatója „A kerékpárok védelme a szakember szemével” címmel tartott előadást a résztvevők számára.

Az elméleti ismereteken túl a rendezvényre látogatók ingyenesen regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe rendszerbe, továbbá kerékpárbiztonsági felszereléseket is megtekinthettek. A gyermekek egy KRESZ pályán tesztelhették tudásuk, és kipróbálhatták a „részeg” szemüveget is. A színezőversenyen a legügyesebbek ajándékot kaptak. A rendőrség szakembereitől a rendőri hivatás iránt érdeklődők felvilágosítást kaphattak arról is, milyen feltételeknek kell megfelelni és hogyan jelentkezhet, aki a rendőri pályát választja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában