Májusban elmaradt

2021.09.13. 11:00

Bepótolták a valétálást Sopronban

A járvány miatt májusban elmaradt.

kisalfold.hu

20210911. A Soproni Egyetem végzős hallgatól a Selmeci hagyományokhoz híven megtartották valétálási felvonulása a belvárosba. Fényképek: Szalay Károly SZK Kisalföld Sopron

Fotó: Szalay Károly

Megtartották a járvány miatt májusban elmaradt, hagyományos ballagási ünnepségüket a Soproni Egyetem hallgatói. Az ötödévesek búcsúbeszédeik után átadták az egyetem zászlóját és a valétabotot a fiatalabb generációnak.

A rektor megnyitotta az egyetem kapuját, a végzett hallgatók pedig bányász-, erdész- és más nótákat énekelve, fáklyákkal és lámpásokkal indultak el a város főterére, ahol a polgármester köszöntötte a ballagókat.

Fotó: Szalay Károly

A hagyományőrző szakirányok valétaelnökeinek beszéde után megkoszorúzták Sopronyi Thurner Mihály, a népszavazás polgármesterének szobrát, majd a menet elindult a valétabálra.

A valétálók megható ceremónia keretében levették szalagjaikat, ami után balekjaik elkísérték őket a Tűztoronyhoz, ahol ünnepélyesen „kirúgták” őket a városból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!