ép testben ép lélek

2021.07.09. 07:00

Postaépületből lett konditerem Hidegségen

Új konditermet adtak át július 3-án Hidegségen. Az új közösségi teret az évek óta kihasználatlanul álló egykori postaépület két helyiségéből alakították ki.

kisalfold.hu

A felújítás során az épületrészre új, hőszigetelt nyílászárók kerültek, elkülönítettek benne női és férfimosdót, mindkettőt korszerű zuhanyzóval látták el. A terem új padlózatát kifejezetten sportolásra alakították ki. A beruházásra a település a Magyar Falu Program keretében nyert mintegy 11 millió forintot. A helyi horvát nemzetiségi önkormányzat támogatásából hamarosan elkészül a terem árnyékolása is. A konditeremben egyelőre még nincs meg minden sport eszköz, az önkormányzat előbb felméri a lakosok igényeit, majd azután rendezi be a helyiséget erőgépekkel.

– Addig is különféle csoportos edzésekre lesz lehetőség a helyiségben – Hidegségről és messzebbről is érkezett már megkeresés azzal kapcsolatban, hogy milyen feltételekkel lehet itt edzéseket tartani – mondta Dévényi Zoltánné, Hidegség polgármestere. – Így reméljük, a konditerem és közösségi tér nemsokára új színt visz a település központjába. Bízom benne, hogy a fiatalok és a felnőttek is igénybe veszik majd a teret a testmozgáshoz. Az eseményen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is mondott köszöntőt, ami után Németh József plébános megáldotta a falu új konditermét.

Címkék#konditerem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!