Program

2021.07.19. 11:00

Mozis esték várnak a szabad ég alatt Sopronban

kisalfold.hu

Júliusban ismét egész estés filmmel jelentkezik új helyszínen a soproni MozgóKépMás egyesület. A Final Cut filmklub indulásával szerveződött meg annak idején az a közösség, melyből az egyesület kialakult.

– Ebben az évben is folytatódik az együttműködésünk a Soproni Múzeummal. A függőkerthez hasonló, hangulatos, piknikezésre alkalmas helyet kerestünk a szabadtéri vetítéseinkhez, így idén nyáron a Deák téri Lenck-villa kertjébe várjuk az érdeklődőket. Először július 23-án este kilenctől a Mindenki tudja című filmet vetítjük, augusztus végén pedig újabb alkalommal készülünk – mondta Takács Tibor, az idén ötéves egyesület jelenlegi elnöke.

Ősszel, szeptember 6. és 9. között a legfrissebb rövidfil- mes alkotásokkal jönnek a Búgócsigába, a 17. Budapest Short Film Fesztivál soproni helyszínére. Négy napon át a teljes nemzetközi versenyprogram látható lesz. Ezenkívül idén is szeretnének vetítéssel egybekötött közönségtalálkozókat tartani tehetséges és díjazott fiatal alkotókkal.

A filmklub vetítései ingyenesen látogathatók. Programjai- kat adományokból, valamint a Nemzeti Kulturális Alap és a soproni önkormányzat támogatásával valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik