öblítés

2021.05.25. 13:00

Érdemes ivóvizet tartalékolni Csornán

Csornán és a szomszédos településeken a napokban, illetve a közeljövőben végzik el a Pannon-Víz zrt. munkatársai a vízvezetékek átöblítését. A beavatkozást éjszaka hajtják végre.

kisalfold.hu

Május 25-től, keddtől Csornán kezdődik a város vízrendszerének éjszakai tisztítása és várhatóan június 4-ig tart. A következő állomás Farád lesz, ahol az öblítés június 7-én indul és június 8-án fejeződik be. Aztán a tervek szerint június 9-én és június 10-én Dör következik.

Az öblítésekre munkanapokon este tíz órától lehet számítani és a hajnali órákig tartanak. A Pannon-Víz zrt. tájékoztatása szerint erre az időszakra a fogyasztóknak érdemes lesz ivóvizet tartalékolni. A munkálatok idején átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre és az ivóvíz elszíneződésére is lehet számítani. Az érintett napokon a mosást célszerű a délutáni időszakra ütemezni és mosás előtt érdemes ellenőrizni a csapvíz átlátszóságát. Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható.

Az öblítéskor vízbe kerülő apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. A fehér folyadék kiengedve néhány perc alatt eltávozik és a víz újból átlátszó lesz. Az érdeklődők további információt a 96/311-753-as éjjel-nappali ügyeleti számon kérhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában