Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Róluk írtuk

Keresés a cikkben szereplő gyorslinkek szerint:


16 találat Baross Károly névre

2009.08.14. 09:42

Előbb-utóbb duzzasztani kell

Győr–Budapest - A győri vízügynél eltöltött harminchárom év szolgálat után Baross Károlyt a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetőjévé nevezték ki. A Pro Urbe díjas szakember szerint előbb-utóbb Magyarországon is emelni kell a Duna vízszintjét.

2008.11.19. 18:37

Szelvénykövekkel a biztonságért

Mosoni-Duna - A folyamkilométert jelző oszlopokat helyezett el öt kilométerenként az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Mosoni-Dunán. Ezzel is könnyítenék a vízi túrázók tájékozódását.

2008.10.03. 20:21

Közelebb vinnék Brüsszelhez a Dunát

Szigetköz - Interreges pályázattól dunaremetei kompot, s törvénymódosítás nélküli dunakiliti áramtermelést remél Tóth Tiborné dr., aki Hegyi Gyula brüsszeli képviselőt kalauzolta tegnap a Szigetközben.

2007.10.15.

Bajnai ismét ''szűkítené a Mosoni-Dunát''

Mosonmagyaróvár - Bajnai Gordon területfejlesztési miniszter szerint a térségi nagyprojektekből ki kellene venni azt, ami a regionális programokba beépíthető. Ezzel újabb „csonkítást" szenvedne a Szigetköz és Mosoni-Duna beruházás, s szűkülnének a források.

2007.09.12.

A pontos kárt csak a tanácsülés után lehet felmérni

Győr - Rendhagyó módon ötmillió forintos vis maior előleget ítélt oda a Regionális Fejlesztési Tanács Győrnek, hogy az időigényes kárfelméréstől függetlenül is elkezdhesse a GyÁÉV-tanuszoda helyreállítását, valamint a védekezést.

2007.03.16.

Ünnephez méltó megemlékezések

A győri városvezetők kétszer is koszorúztak csütörtökön; reggel kilenckor az Eötvös téri Petőfi-szobornál, majd egy órával később a Honvéd ligeti emlékműnél. Utóbbin, a hivatalos városi ceremónián Borkai Zsolt polgármester beszédével arra hívta fel a figyelmet, hogy az összefogás, a nemzet összetartásának tudata 1848 óta a leggazdagabb erkölcsi, szellemi és érzelmi erőforrásunk.

2006.06.01.

Több vizet engedtek az Öreg-Dunába

A szlovák villamos művek olasz tulajdonosa néhány napig kevesebb vizet engedett a bősi erőműbe, viszont többet a szigetközi Öreg-Dunába. Szakemberek szerint most sem járatják csúcsra az erőművet: az Enel vélhetően így több profitot remél. A Dunán közben elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

2006.05.31.

Több víz jön az Öreg-Dunába

Az Enel mint a Szlovák Villamos Művek többségi tulajdonosa a folyam öreg medrébe a magyar–szlovák államközi szerződést megszegve a kelleténél jóval több vizet engedett múlt héten. Ezzel a bősi erőművet működtető Vízgazdálkodási Vállalatot hozta nehéz helyzetbe, mivel a főmederben maradt kisebb víztömeg kevesebb áram termelését teszi lehetővé.

2005.07.26.

Kevés a víz a Fertő tóban

Felmerült, hogy a közeljövőben az interneten is legyen látható a Fertő tavi Hanság-főcsatorna sarródi zsilipje.

2005.06.16.

Összekötő Ásványrárónál

A Parlagnyilasi-ág rehabilitációjával megoldódhatna az Alsó-Szigetköz vízpótlása: a mentett oldali vízpótlás ezzel kezelhetővé válik, s a szárazon maradt csatornák is vizet kapnak. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Édukövízig) két forrásból végzi a Parlagnyilasi-csatorna mederbővítését, s létrehoznak egy új mederszakaszt zsilipekkel.