Riói olimpia 2016

2016.08.06. 09:12

Az utolsó hónapban nem vizsgálták a brazil sportolókat

Rob Koehler, a WADA igazgató-helyettese úgy nyilatkozott, a szervezet panaszlevelet küldött a brazil sportminisztériumnak és a helyi doppingellenes ügynökségnek

MTI

A riói olimpia megnyitóját megelőző hónapban egyáltalán nem végeztek doppingvizsgálatot a brazil sportolókon. A Times című brit napilapnak pénteken Rob Koehler, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) igazgató-helyettese úgy nyilatkozott, a szervezet panaszlevelet küldött a brazil sportminisztériumnak és a helyi doppingellenes ügynökségnek, s ebben aggodalmát fejezte ki az elmaradt doppingtesztek miatt, valamint magyarázatot követelt a történtekre.


Az újság beszámolója szerint a dél-amerikai ország sportminisztériuma megerősítette, július 1. és július 24. között nem végeztek doppingvizsgálatot. Június végén a WADA felfüggesztette a Rio de Janeiró-i doppinglabor működési engedélyét, így az a kérdéses időszakban zárva tartott, és a pénteken kezdődött olimpián, valamint a szeptemberi paralimpián levett mintákat is minden bizonnyal máshol ellenőrzik majd.


Ezzel egyidejűleg a doppingellenes ügynökség mozgósította az olimpiát megelőző ellenőrzésekért is felelős szervezeti egységét. "Elfogadhatatlan, hogy leállították a teszteket" - szögezte le Koehler. Brazília az ország ötkarikás szereplése történetében rekordszámú, 465 sportolót indít a nyári játékokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!