Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Reneszánsz táncmulatság corvinák között

Reneszánsz táncmulatság corvinák között
Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatság lesz a nemzeti könyvtárban.


A nemzeti könyvtár páratlan kiállításán együtt látható a hazánkban található corvinák jelentős része, valamint számos pompás kódex, amelyek külföldről, többek között New Yorkból, Párizsból és a Vatikánból érkeztek.
 
Az eredeti könyvtár, amely megközelítőleg 2000 kötetet tartalmazott a korban olyannyira jelentős gyűjteménynek számított, hogy méreteiben csak a pápa bibliotékája múlta felül.
 

A kiállításon keresztül 65, a budai műhelyhez köthető páratlan művészet- és művelődéstörténeti jelentőségű kódexet ismerhet meg a közönség.

2019 január 19-én az Országos Széchényi Könyvtár családi nap keretén belül, Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendeznek, amelyen illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket.
A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában lehetséges, az est végén bálkirálylány- és bálkirályfi- választás lesz. A kiállításra vásárolt belépőjegy biztosítja a programon való térítésmentes részvételt.

A Maszkabál időpontja: 2019. január 19. 15.00-18.00
Cím: Országos Széchényi Könyvtár – 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6., Budavári Palota “F" épület
(Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

A nagy érdeklődésre való tekintettel A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállítás vasárnaponként is látogatható 2019. február 9-ig. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

600 éves rejtély

600 éves rejtély
Még nem született ember, aki el tudta olvasni a könyv egyetlen sorát is. Tovább olvasom