Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

A hangszerek varázsa: Péter és a farkas

Népszerű mesebalett várja kicsiket és nagyokat a leghűségesebb város teátrumában. Szergej Prokofjev Péter és a farkas története alapján a Sopron Balett előadásában készül táncjáték, amelyet Alekszej Batrakov rendez és koreografál.
Az előadás ma délután három órakor bérletszünetben is megtekinthető a Petőfi Színházban, majd hétfőtől (dec.3.) az alsósok és az óvodások láthatják a produkciót.
 
A mesebalett a hangszerek által elevenedik meg csak igazán. Fotók: www.soproniszinhaz.hu
Az előadás különlegessége, hogy darabban közreműködik a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar 19 tagja Kóczán Péter vezényletével. Az ő segítségükkel kelnek életre a szereplők a hangszerek által is. Így Pétert (Bogdan Holomej táncolja) húros hangszerek jelenítik meg, a farkast (Vaszilij Nyemcsinov alakítja) vadászkürtök szólaltatják meg, a macskát (Rudisch Boglárka) klarinét hang jellemzi, a kacsát (Szalai Dóra) oboa képviseli, Verkának és bandájának (Horváth Renáta, Rovó Péter, Andrej Potapov, Alekszandra Tyeplih) az ütősök adják meg a ritmust, a nagypapát (Alekszej Batrakov) fagott szimbolizálja, Kati szerepéhez (Szabó Barbara Szofia) pedig fuvola párosul. A mesélő Szőcs Erika színművész.
Alekszej Batrakov. Fotók: www.soproniszinhaz.hu
Alekszej Batrakov rendezi, koreografálja a darabot.
A díszlettervező Vlagyimir Furszov, a jelmeztervező Szvetlana Tundavina a rendező-koreográfus Alekszej Batrakov.
Az előadással nem csak a táncot, hanem a hangszereket, az élő muzsika élményét, varázsát is igyekeznek az alkotók a fiatal közönséggel megszerettetni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen volt a hatalmasok gyerekkora

Ilyen volt a hatalmasok gyerekkora
Vannak, akiknek pokollá tették az életét, másokat szeretettel és megértéssel neveltek. Tovább olvasom